Άργιλος Κοζάνης

Κατασκευή Kτιρίου Δομής Στήριξης Ατόμων

Υπηρεσίες

Μελέτη-Κατασκευή Νέων Κτιρίων

Πελάτης

Δήμος Κοζάνης

Διάρκεια Έργου

2013-2016

Ενδιαφέρεστε για κάποιο νέο project?

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Τεχνική Ανάπτυξη Α.Τ.Ε.Β.Ε., ως μέλος της Κοινοπραξίας ΑΤΡΑΠΟΣ Α.Τ.Ε. – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ Α.Τ.Ε. – ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε., έλαβε μέρος στην εκτέλεση του έργου «Δομή Στήριξης Ατόμων με Νοητική Στέρηση και Συνοδές Ψυχικές Διαταραχές (Αυτισμό) – Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας – Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)» στο Δ.Δ. Αργίλου του Δήμου Κοζάνης.

Το έργο αφορά την κατασκευή δύο ανεξάρτητων κτιρίων συνολικού εμβαδού περίπου 2.000 τ.μ., τα οποία περιλαμβάνουν χώρους εκπαίδευσης, γραφείων, ανεξάρτητων δωματίων διαβίωσης και χώρους μηχανολογικού εξοπλισμού.

Το κτίριο της Δομής Στήριξης αποτελείται από δύο πτέρυγες συνολικού εμβαδού 700 τ.μ. που πληρούν όλες τις προδιαγραφές προσβασιμότητας. Η πτέρυγα (κτίριο Α) αποτελείται από υπόγειο και δύο ορόφους και στεγάζει τις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης. Το υπόγειο περιλαμβάνει τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο και ο πρώτος όροφος στεγάζουν αντίστοιχα από μία στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης  που εξυπηρετεί η κάθε μια 6 άτομα με αυτισμό και νοητική στέρηση.

Στην ανατολική πλευρά του οικοπέδου χωροθετήθηκε η άλλη πτέρυγα (κτίριο Β) στην  οποία  λειτουργεί  το κέντρο ημερήσιας φροντίδας. Το  κτίριο αποτελείται από δύο ορόφους. Ο ένας όροφος περιλαμβάνει τμήμα υπογείου και τμήμα ισογείου ενώ ο πρώτος όροφος στεγάζει τις εκπαιδευτικές λειτουργίες του κέντρου. Οι δυο πτέρυγες επικοινωνούν μεταξύ τους με ανοικτή στοά.

Espa Sticky