Άργος

Επέκταση και εκσυγχρονισμός στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους

Υπηρεσίες

Κατασκευή Τεχνικών Έργων

Πελάτης

Ελληνικό Δημόσιο – Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Διάρκεια Έργου

2020 - Σήμερα

Ενδιαφέρεστε για κάποιο νέο project?

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κ/ξία ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε – ΑΤΡΑΠΟΣ Α.Τ.Ε. ως ανάδοχος του έργου, έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου «Οικοδομικές και Η/Μ εργασίες Εκσυγχρονισμού Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους» στο Άργος, Νομού Αργολίδας. Το έργο αφορά στην επέκταση, την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης επί της οδού Β. Όλγας και αποτελεί τοπόσημο του 19ου αιώνα, σε οικόπεδο έκτασης 3.100 τ.μ. περίπου.

Το κτίριο του υπάρχοντος μουσείου αποτελείται από την οικία Καλλέργη, διατηρητέο κτίριο, το οποίο επισκευάσθηκε και διαμορφώθηκε σε μουσειακό χώρο του 1956-1957, το κτίριο του μουσείου το οποίο εγκαινιάστηκε το 1961. Το έργο της επισκευής και εκσυγχρονισμού του μουσείου είναι εμβαδού 1.300 τ.μ. και θα υλοποιηθεί προσθήκη κατ’ επέκταση υπογείου 500 τ.μ. εκτός του περιγράμματος του συγκροτήματος των υφιστάμενων κτιρίων του μουσείου.

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού αναδιατάσσονται οι λειτουργίες του μουσείου, το οποίο πλέον θα διαθέτει εκδοτήριο εισιτηρίων, εκθεσιακούς χώρους, χώρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, χώρο πολυμέσων, αποθήκες αρχαιολογικών ευρημάτων, εργαστήρια συντήρησης, χώρους υγιεινής και χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι εκσκαφές θεμελίων, αντιστήριξη κατασκευών (προσωρινή), κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα, μεταλλικές κατασκευές, επιχρίσματα, εσωτερικές τοιχοποιίες, δαπεδοστρώσεις, αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση και υγρομόνωση κελύφους, φυτεμένο δώμα, ανελκυστήρα και αναβατόριο, Η/Μ εγκαταστάσεις.