Κοζάνη

Αστική βιοκλιματική ανάπλαση πλατειών στο Κορωπί

Υπηρεσίες

Κατασκευή Τεχνικών Έργων

Πελάτης

Δήμος Κρώπιας

Διάρκεια Έργου

2020-Σήμερα

Ενδιαφέρεστε για κάποιο νέο project?

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Τεχνική Ανάπτυξη Α.Τ.Ε.Β.Ε. ως μέλος της Κοινοπραξίας ΑΣΑ Α.Τ.Ε. – ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε., ανέλαβε την εκτέλεση του έργου «Ολοκληρωμένη Αστική Βιοκλιματική Ανάπλαση Δικτύου Κοινόχρηστων Χώρων & Πρασίνου ιδιαίτερης σημασίας για το οικιστικό σύνολο Πόλεως Κορωπίου – Αύξηση ελκυστικότητας – λειτουργικότητας πλατειών «ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ» και «9ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944». Η πλατεία Δημητρίου Λάμπρου (Παπαγιάννη) αποτελεί μια από τις λίγες μεγάλες πλατείες η οποία βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Δήμου Κρωπίας, ενώ η πλατεία 9ης Οκτωβρίου 1944 (Ηρώου) αποτελεί μια μικρή πλατεία η οποία όμως βρίσκεται σε είσοδο της πόλης του Κορωπίου.

Στο χώρο της πλατείας Δημητρίου Λάμπρου προτείνεται η δημιουργία υπερυψωμένων τμημάτων με τη μορφή φυτεμένων λόφων που θα περικλείονται από πεζούλι-καθιστικό. Η φύτευση της πλατείας ανασχεδιάζεται, εντάσσοντας τα υπάρχοντα αιωνόβια δέντρα της. Η φύτευση της πλατείας ανασχεδιάζεται, εντάσσοντας και τις δύο υπάρχουσες αιωνόβιες ελιές. Οι περιοχές στάσης για τις πλατείες, οργανώνονται έτσι ώστε η κυκλοφορία και η χρήση της πλατείας να γίνεται στα υπόλοιπα μεγάλης έκτασης τμήματα της από όλο τον πληθυσμό εξυπηρετώντας πολλούς διαφορετικούς χρήστες και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Βιοκλιματικά ο ανασχεδιασμός των πλατειών θα βελτιώσει το μικροκλίμα της περιοχής με μείωση της μέσης θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η ποιότητα του αέρα και μειώνεται αισθητά η μέση στάθμη θορύβου στις περιοχές επέμβασης.

Espa Sticky